onsdag 13 juli 2011

Torsdag 7 Juli 2011

Så idag var det dags att checka ut från hotell Berner och lämna Zell am see. Efter frukostbuffén tillsammans med det tjeckiska paret från Prag (trevliga faktiskt, fast de var från Prag! Du vet hur snobbiga folk från huvudstäder kan vara...), Är vi på väg hem med ett par uppehåll på resan. Nästa stopp är Augsburg, Tysklands äldsta stad (även om det tydligen råder delade meningar angående detta i Köln..)

Ett tag funderade vi på att ta en omväg till Augsburg via Wattens för att besöka Kristallwelten (kristallvärldar). Verkar coolt, men vi har nog inte riktigt tid och ork just nu, så det får bli direkt till Augsburg istället!
 




 Verkar faktiskt lite coolt ändå. Om du vill kolla in lite mer om Kristallwelten så är länken här Swarovski Kristallwelten









 Länk till Villa Arborea i Augsburg! Väldigt prisvärt!


















Efter en del körning via München kom vi fram till Augsburg och vårt hotell Villa Arborea! En helt klart positiv överaskning! Vår Gastgeberin (gästvärdinna) Veronika Dey var väldigt trevlig, charmig och mycket hjälpsam!
 

Rummet var väldigt fräscht och vi hade även en egen uteplats som vette mot den trevliga och tysta (!) trädgården. Man hörde faktiskt bara fåglarna, väldigt mysigt och trevligt! Veronika och personalen var även väldigt engagerade i vårt turistande och tipsade om både sevärdheter, restauranger och  andra praktikaliteter. Spårvagnen går precis utanför och tar mindre än 10 minuter in till city, så vi var där i ett nafs.


Trevliga gågator och solsken



Augsburg är en trevlig och mysig gammal stad! Människorna här verkar vara väldigt trevliga., skön stämning helt enkelt. Först knallade vi mest runt och shoppade lite (miniflaskor), vi kurserade på gågator, marknader och saluhall.










Vi hittade även den här charmiga butiken Herren-Geschenke! En butik för män helt enkelt, kanske inte helt i linje med fånfeministiska Sverige, men jag tyckte den var väldigt trevlig! Dock så ska det väl tilläggas att den inte drivs av män, den drivs av kvinnor, och all personal är också kvinnor. Kanske är den tänkt som en butik av kvinnor för kvinnor som vill köpa presenter till män.








Efter allt shoppande bestämde vi oss för att sitta ner en stund och vila benen lite.

Helt klart läge för en liten glass!
Glasslunch är verkligen semester!






Augsburg Rathaus 1933 och 2011. Mindre fanor och mer färg gör ett mycket trevligare intryck!


Sedan var det dags för lite turistande också. Vi hade blivit beordrade (det är en plikt sade hon bestämt!) av Veronika att besöka Fuggerei!

Verkligen mysigt område att bo i, förutom alla jävla turister förstås!






Fuggerei är världens första sociala inrättning, där man lät fattiga bo billigt i egna riktigt bra bostäder för att få lite värdighet. Fuggerei grundades av Jakob Fugger 1521 och används fortfarande som socialbostäder till samma hyra (ca 9 kr/månad). Onödigt att säga, så är kön till en lägenhet här extremt lång! Jag hade själv inte haft något emot att bo här :-). Dock så är området endast till för fattiga som har haft otur, alkisar eller spelberoende har inte en chans!




Mozarts farfars far har faktiskt bott här som socialfall, så det kan verkligen löna sig i längden! (tänk bara på alla Mozartkulor vi missat annars!)



Här står Tommy tillsammans med självaste Jakob Fugger! så klart en man som spelar Jakob Fugger i tidstypisk dräkt. Dock skall det väl tilläggas att denna tidstypiska dräkt är väldigt varm att ströva omkring i en het sommardag, det kändes då verkligen på lukten!







Tja, detta var sista inlägget för denna reseblogg! sammanfattningsvis vet jag inte riktigt vad man skall säga om den här semestern. Har ju hänt en hel del, och det känns inte riktigt som allt har smält in än. Får väl läsa bloggen när man kommer hem;-)

1 kommentar:

Anette livsnjutaren sa...

Tackar för underbara bilder med goa kommentarer<3 :)