fredag 1 juli 2011

Torsdag 30 juni 2011

Sovit gott i den gamla kvarnen Fuchsmühle (rävkvarnen). Vattenkvarnhjulet på huset snurrar faktiskt hela dagarna, tror de får lite ström därifrån. Tyst och frisk härlig Bayersk lantluft.

Kvarnhjulet som snurrar dygnet runt

Tyst, fräscht och mysigt!




Frukosten var klart över förväntan, Vår Gastgeber Alexander Molitor serverade oss färskt kaffe och nykokta ägg. Färska egna rädisor, tomater och körsbär. Mycket tillfreställande, så friskt och gott att Laura fick ett litet Durchfallanfall (diaré alltså hi hi). Oerhört prisvärt (340 kr/person inklusive frukost, kaffe, te och internet)


Pensionat Fuchsmühle

Vi språkade lite med Alexander innan vi for vidare. Mycket trevlig man, Hans fru väntar deras fjärde barn (hans femte). Den friska Bayerska lantluften verkar tydligen väldigt vitaliserande. Förstår inte varför folk klagar på Bayerns attityd, de är ju väldigt trevliga och tillmötesgående!

Dock så måste det sägas med en viss förvåning när vi lämnar Rothenburg ob der Tauber, Oj vad många kineser det var här, både butiker och restauranger (med kinesiska skyltar), och en hel armé av kinesiska turister! Väldigt märklig och oväntad upplevelse! På vägen ut från staden var det naturligtvis vägbygge, så vi var återigen tvungna att köra igenom hela denna trånga medeltidsstad med alla dess smala gränder och portar (och kineser, vilka Laura återigen nästan inte alls körde på så många..)

Vi har fortfarande haft tur med vädret, inget av det utlovade åskdundret har inträffat, dock mulet och lite grått.

Jag har faktiskt tagit bilden själv! (på en tavla)


Vi fortsatte sedan motorvägen A7 till Füssen (låter lite äckligt Füsse betyder ju fötter på tyska, vi får se hur det ser ut när vi kommer fram, eller hur det luktar)
Vid Füssen ligger det berömda slottet  Schwanstein som vi hoppar över.


                                                            Schwanstein--------------->





 Füssen visade sig vara en mycket vacker stad faktiskt, med sina medeltidshus, inbäddad mellan berg, flod och en sjö.
Det medeltidscharmiga Füssen inbäddad av berg flod och sjö




Hmm.. Laura har börjat flippa lite! .. Jag hoppas hon inte har börjat tulla på mina älskade miniflaskor...

 På museislottet träffade vi Frans. En äkta Bayrare med en äkta Bayersk Biermustasch! Förutom Frans måste jag dock säga att museet var ganska tråkigt, fick dock ett par bra bilder från utkikstornet.

Frans, vilken kille! Vilken pröjsare!!

 Vid franciskanklostret träffade vi en döv och senil munk. Jo, det är sant Franciskaner är inte bara ett klosteröl, det är en munkorden också!
Tommy får lite andlig vägledning! Blev faktiskt sugen på en öl efteråt...

franciskaneröl






















Hmmmmm het och kladdig Käsekuchen!




Efter dessa djupa  och spännande möten så var vi bara tvungna att synda på det där kladdiga sättet som man kan göra i Bayern. Just det: Varm cheesecake innan det var dags att köra vidare till Österrike och Zell am see!







 Füssen ligger vid Österrikes gräns så vi var där på ett nafs, dock så gick det inte så fort som vi hade räknat med. Vägarna är som man kan föreställa sig... slingriga! Trafiken var dessutom ganska tät. Har aldrig sett så många motorcyklar, och de flesta körde också korkat vårdslöst. Kanske kan det förklara alla skyltar vi såg som uppmanade motorcyklister att våga bromsa in och köra med IQ. Men de kanske inte förstod tyska..


Det andra som slog oss, var hur helt annorlunda Österrike ser ut jämfört med Bayern! Så vackert! Så många mysiga hus med de traditionella blomlådorna, men framförallt bergen, nu kändes det verkligen som alperna!
Precis vid gränsen så märks ändå skillnaden.
Magnifik natur att köra igenom!




























Kan inte tänka mig ett bättre ställe att kissa på!

De är mycket för blommor och trädgårdarna är verkligen välskötta!

Till slut kom vi fram till Zell am see! Här kommer vi nu stanna en vecka, vilket ska bli skönt. Lite påfrestande att packa upp varje morgon och åka vidare faktiskt. Imorgon kommer vi bara chilla! Vi behöver verkligen vila, för det är faktiskt jobbigt att semestra!

Inga kommentarer: