söndag 3 juli 2011

Fredag 1 juli 2011

Fredag morgon och äntligen på plats. Ska bli skönt att få stanna på en plats i en vecka och kunna packa upp ordentligt.  Vi har en liten suite, vilket känns lite lagom lyxigt så där. Den såg faktiskt ut exakt som hotellets hemsida visade. Personalen här på hotell Berner är verkligen väldigt trevliga och hjälpsamma!





 Vardagsrummet i klassisk Kaiserstil med balkong!
                                          


PlattTV i bägge rummen med ca ett
40-tal kanaler från flera håll i världen. T ex fransk, rysk, engelsk, italiensk, spanst etc. Flest tyska och österrikiska kanaler så klart.






Sovrummet i samma stil också med balkong!
Om du vill kolla in mer om Hotel Berner tryck här!



Bild tagen från vardagsrummets balkong

Efter en riklig och trevlig frukostbuffé var det dags att lära känna lokaliteterna lite. Vi bestämde oss för att vandra ner till byn Zell som ligger vid sjön (See), varav namnet Zell am See (Zell vid sjön).

Byn Zell är en riktigt mysig och charmig liten turisthåla! Något som dock förvånade oss något var det överväldigande stora antal araber som är här, och då pratar vi burkamuslimer för det mesta. Jag skulle nog uppskattningsvis säga att var fjärde person, kanske t o m var tredje är arab. De är faktisk så pass många att det finns restauranger och butiker som endast har menyer på arabiska

Här måste man kunna arabiska för att kunna beställa.
Butikens skylt finns endast  på arabiska




















Så om Rothenburg ob der Tauber var väldigt kinesiskt, så har Zell am See blivit väldigt arabiskt och muslimskt. Detta hade vi verkligen inte förväntat oss. Jag har länge arbetat mot islamofobin i Sverige, men man kan kanske tycka att det gått lite för långt när man utesluter människor som inte kan arabiska mitt i de österrikiska alperna.

Vi  (Laura) hittade en fantastisk butik med massor av spännande och snygga miniflaskor till min samling. Har upptäckt att dessa småflaskor är väldigt regionalt, och ibland även lokalt betingade, vilket betyder att jag måste resa runt i världen för att utöka min älskade samling.

Något annat som slog oss är Österrikarnas kärlek till trädgårdar och blommor. Överallt som vi går finns det vackra blomsterarrangemang i klara varierande färger.




Vilket härligt blommigt hus, varför har vi inte mer sånt i Sverige?

















Laura in full action med sin nya kompis! Det är Trpaslik, alla trädgårdstomtars beskyddare.













Vackert arrangerad trädgårdsvagn.




Laura näbbar med en vacker fågelkreation skapad av blommor.



Vår vandring gick längs sjön, som nog hade sett finare ut, om det bara hade varit solsken. Det största orostecknet på vår semester är just nu bristen på solsken, och flera dystra väderprognoser. Men som tysken säger "Auf Regen folgen Sonnenschein"

Vackert men lite grått...

Ytterligare en sak som slog oss var avsaknaden av säkerhet kring järnvägsspåren. Det fanns inte ens staket runt spåren och de gick längs vägarna. Vi testade för att se om det fanns något i säkerhetstänkandet som vi missat, och det var en mycket stark tutning från tåget när det kommer.


Tommy testar järnvägssäkerheten genom att sitta på det helt oskyddade spåret. Bilden är tagen några sekunder före den mycket starka tutsignalen som tåget riktade mot oss, dock utan att visa någon tendens till att vilja sakta ner.
Efter en liten stund uppfräschning i spa, var det dags för en underbar 6 rätters middag. Vi avslutade kvällen med en timmes nattpromenad längs sjön. Väldigt stillsamt och lugnt. Vi träffade endast på några nattfiskare.

Inga kommentarer: