torsdag 28 juni 2012

Berlin Tisdag 26/6 2012


Efter ca 6 timmars resande igår är vi äntligen på plats på hotellet Spree idyll. vid floden Spree. Själva flygturen tog knappt 45 minuter, resten var tåg (Lund- Kastrup), buss (till flygplanet), buss (från flygplanet), buss (flygbuss från Tegel), tåg (till Ostkreuz), tåg (till Friedrichshagen), buss till hotellet.
Man tänker, wow Berlin är bara 45 minuter med flyg, men det är ju kanske inte hela sanningen. Fortfarande är det dock billigare och snabbare att flyga än att ta bilen!


Beväpnad med både solglasögon och paraply är vi redo för allt!




Temat för denna Berlinresa är mer vatten och grönt. Typiskt att vi kommer ha århundrandets sämsta väder just den här vecka, så det är möjligt att vi justerar en del.  Berlin är ju en oerhört grön stad full med sjöar och vattendrag. Gångvägen mellan hotellet och S-Bahnstationen ser  t ex ut så här:





 
Vägen mellan hotellet och tågstationen är en mysig naturupplevelse i sig. Berlin är verkligen så mycket mer än bara Alexanderplatz och storstadspuls
-
-

Vi befinner oss nu på den östra sidan av Berlin mellan det kultiga och medeltida Köpenick och det natursköna Friedrichshagen där även Berlins största sjö ligger; Müggelsee. Hotellrummet är mycket fräscht och utsikten är väldigt avkopplande. I går satt vi och njöt av vyn från hotellrummet med lite lyxig choklad och ett glas rött. Vi är mycket nöjda med hotellet, särskilt med tanke på att rummet endast kostar 2500 kr per person och vecka. Då ingår även fri wifi och en underbar frukostbuffé!

Idyllisk småbåtshamn vid floden Spree. Kan förklara hotellnamnet. Lite gott vin och lyxig choklad till detta är livet på en pinne. (Varifrån kommer uttrycket "livet på en pinne" egentligen? Låter ju inte alls bekvämt.)

Inga kommentarer: