måndag 2 juli 2012

Berlin Fredag 29/6 2012





Idag skiner solen och dagen verkar bli strålande. Dessvärre måste vi skydda oss efter gårdagens sjöresa (särskilt jag). Efter en härlig frukost på terrassen tänkte vi ta en lugn dag. Promenera längs Spree och på kvällen blir det cabaret.




Stämningen längs Spree var på topp, och många glada människor var ute för att njuta av den sköna dagen. Vi njöt som vanligt av en liten glass. Det som skymtar i glaset är passionsfrukt sorbet med Prosecco (italienskt vitt mousserande), Både läskande och uppfriskande.












Hur ska vi på enklaste sätt ta oss över på andra sidan? Nej det är inte med båt över Spree.....













Det är genom en tunnel under floden Spree, och den heter fantasifullt nog Spreetunnel. Som vanligt i östberlin är det en del graffiti, tyvärr.







En sådan här het dag var det riktigt svalt och skönt att gå igenom tunneln. Funderade på att stanna här hela dagen om det skulle bli för hett. Funderade även på om den verkligen var säker... Taket buktar lite misstänkt oroväckande...


På andra sidan finns ett härligt naturområde med lummig skog. Det var riktigt avkopplande att vandra längs vattnet i naturen och lugnet. Tack och lov såg vi inga nakenbadare idag!






Spree var full av aktivitet idag, men aldrig på ett stressigt eller störande vis. Alla njöt på sitt sätt, som t ex den här mannen på sin bräda och sin paddel, kämpandes för att komma framåt. Undrar hur han klarar svallvågorna från de lite snabbare båtarna..hade blivit rolig youtubeklipp.










Mitt ute i Spree ligger det en restaurang! Hur kommer man då dit? Ingen tunnel finns. Måste man simma tro?











Aha, de har en liten färjeflotte som de kommer och hämtar upp en med!
Coolt, och tydligen populärt. Dessutom måste det vara nästan obefintligt med springnotor här. Simnotor möjligen...






Sedan var det dags att gå hem och vila. tror jag råkade ut för lite solsting faktiskt, för jag var helt slut.
Senare på kvällen var det dags för det berömda Friedrichstadt palats. Under kalla kriget var detta det stora showpalatset i östeuropa. Laura berättade att de brukade se shower härifrån på tv i det gamla socialistiska Tjeckoslovakien. Ibland med den store tjeckiske sångaren Karel Gott. Kultigt och Ostalgi på samma gång!





Väl inne kändes det riktigt coolt. Massor av människor och bra stämning. Showen vi skulle se hette YMA. En form av cabaret med dragshow, dansare, akrobater etc, i sprakande Las Vegasstil.

Förresten är flugan jag bär på en massiv plåtbit, specialtillverkad för att se naturlig ut. En gåva från en duktig hantverkskollega.Tack André!

















Vi hade också väldigt flyt med platserna, vi satt allra längst fram vid scenen i mitten! Vi kom riktigt nära showen.






Vad som är riktigt coolt är scenen som kan sjunka ner i golvet, och upp kan en helt annan typ av scen komma, som t ex med vatten eller studsmattor, eller med snurrande plattor, beroende på vilka akrobatiska nummer som skall framföras.

Artisterna var riktigt bra. Yma är kvinnan i den röda klänningen och han hade en underbar röst. Jepp det är en man och han heter Jörn Felix Alt. Insåg att det finns ingen kvinnligare än dessa män som spelar kvinnor. Kanske kan kvinnor lära sig av dessa män hur man kan bli mer kvinnlig ;-)

Inga kommentarer: